Polders en Plassenpad – een meerdaags wandelarrangement

Nergens in Nederland is er meer water dan in dit gebied. De meerdaagse wandeling ‘Polders en Plassenpad’ is 135 kilometer lang en voert je door het prachtige polderlandschap. Onderweg geniet je van uitgestrekte plassen met wuivende rietkragen, kwekerijen waar de rijen bomen kaarsrecht geplant zijn, statige molens, pittoreske dorpjes en nog veel meer. Het thema water staat centraal.

Afhankelijk van het aantal dagen dat je wilt lopen kun je een arrangement samen laten stellen. Je logeert dan bij een bed & breakfast of bij kleinschalige hotels op leuke plekjes. Voor de bagage wordt gezorgd! Zelf op pad gaan kan natuurlijk ook.

Meer informatie over waar je het arrangement kunt laten samenstellen volgt snel.

Beleef het gebied!

Het Polders en Plassenpad is een knooppuntenroute. Bij de route hoort een boekje dat je door de route leidt. Je kunt je route op elk (knoop)punt aan de route starten, uiteindelijk kom je weer bij het startpunt terecht. Het boekje geeft een kort impressie van de waterstaatkundige geschiedenis van de Rijn- en Veenstreek. Het boekje koop je bij diverse ondernemers, toeristische instellingen in het gebied of via de webshop van AbelLife. Met het boekje koop je gelijk extra beleving, informatie, leuke weetjes en tips. Ook bevat het boekje een aantal tips voor kortere wandelingen van circa 35 kilometer.


Handig voor onderweg 

Met het Polders en Plassenpad hebben we een complete wandeling uitgestippeld, die een groot deel van het wandelnetwerk omvat. De route voert over boerenlandpaden en bevat ook een aantal oversteekjes met een veerdienst. Ook zijn honden niet overal welkom. Dat betekent dat er soms een alternatieve route gezocht moet worden. Daarom is het handig om altijd de wandelkaart van het netwerk op zak te hebben. Zo kun je ter plekke een alternatieve route bepalen. De wandelkaart koop je bij de plaatselijke toeristische informatiepunten en VVV’s.

Pdf van de wandelkaart

Logeerinspiratie