Wandelknooppuntennetwerk Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude

Wandelknooppuntennetwerk
In 2017 is het nieuwe wandelknooppuntennetwerk in de Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude officieel geopend. De bestaande boerenlandwandelroutes maken daar deel van uit, maar het netwerk is fors uitgebreid. Maar liefst 450 kilometer aan wandelpaden staan er tot uw beschikking. U kunt gemakkelijk zelf uw route samenstellen door van knooppunt naar knooppunt te wandelen.

Wandelen is gezond
Met de aanleg van het netwerk willen de gemeentes Alphen a/d Rijn, Kaag & Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude de wandelmogelijkheden in en rond de Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude vergroten. Goed voor de gezondheid, maar ook voor de ondernemers die hun inkomen uit de toeristische sector halen. Het netwerk heeft circa 35 startpunten, alle in de directe nabijheid van parkeer- en horecamogelijkheden. Bij elk startpunt staat een informatiepaneel met een kaart van het betreffende gebied, met daarop bezienswaardigheden, de knooppunten en routesuggesties. Met dit wandelnetwerk is de gemeente een prachtig toeristisch product rijker.

Eigen route uitstippelen
Er worden steeds meer wandelnetwerken in Nederland en België aangelegd. Fijn voor wandelaars, want het wordt steeds makkelijker om eigen routes uit te stippelen. Bestaande wandelingen worden vaak in de gemeente uitgezet. Met knooppunten is het ook mogelijk om gebied overschrijdende wandelingen te maken of verschillende typen paden te combineren. De wandelknooppunten in de Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude vervangen de ruim 35 bestaande gemarkeerde wandelingen niet, deze worden geïntegreerd.

Via onderstaande link komt u bij de kaart van het wandelroutenetwerk.

Het wandelroutenetwerk Rijn en Veenstreek & Zoeterwoude staat op www.wandelen123.nl